Gå till menyn Gå till sidans innehåll Gå till sidfoten
Publicerad: 2021-04-27

Digital fika

Vid fem tillfällen under året kommer vi att bjuda in till en timmes fika via länk. Varje fika har ett tema. Timmen leds av en medarbetare från RiksSår och du väljer själv hur aktiv du vill vara.

Syftet med digital fikastund är att öka samverkan med dig som är ansluten till RiksSår. Målet är att kunna svara på dina frågor om RiksSår samt ge dig en uppdatering i vad som händer inom ämnet sårläkning på Nationell nivå.

Kommande fikastuder:

  • 11 maj - Patienternas livskvalitet
  • 14 sept - Hur du tolkar dina resultat - förbättringsarbete utifrån resultat i RiksSår
  • 26 okt - Uppföljning av Nationella Vårdförlopp för patienter med svårläkta sår - 
  • 14 dec - Tema ej bestämt

Tid: kl. 13.00-14.00

Länk: visas här en vecka i förväg.

Ingen anmälan krävs, hjärtligt välkomna att delta!

11 maj kl.13.00-14.00 – Digital fika med RiksSår!

Klicka här för att komma till mötet

Tema: Patienternas livskvalitet 

Att drabbas av ett svårläkt sår innebär för de allra flesta en starkt nedsatt livskvalitet. Vad säger studier om patienters livskvalitet, vad har RiksSårs patientrepresentant att berätta, vad har du som är personal för erfarenheter och vad kan vi som arbetar för patientgruppen göra för att stärka livskvalitén under behandlingstiden?

Värd för temat: Rut F Öien, specialist i allmänmedicin, docent och styrgruppsordförande i RiksSår. Hon har även lång klinisk erfarenhet och publicerat ett flertal artiklar där patienternas livskvalitet är central.

Specialinbjuden gäst: Inger Jardevi, RiksSårs patientrepresentant och ordförande i patient-och anhörigföreningen för svårläkta sår (PASS). Inger har själv varit drabbad av ett svårläkt sår och får via patientföreningen samtal från patienter med sår runt om i landet som vill samtala om sin situation.